Nya-kängor-5-okt-2013-004

I lördags var det Visbydagen och Kulturnatt i Visby. ”Alla” var där. Mysigt att träffa gamla vänner i gränder och på torg. Jag passade på att leta nya kängor. Mina gamla fina från 1997 sprack sönder i våras och kunde inte repareras. Så det var bara att inse kalla fakta. Lågskor duger inte vintertid i Sverige.

Mina fötter fordrar bra fotvänliga skor. Det ska finnas lös innersula så att jag kan ersätta den med mina skoinlägg som är formade för just mina fötter. Dessutom ska det finnas plats för tårna och skon ska sitta ordentligt fast på foten och inte vara tung.

Det är inte lätt att hitta skor med de kraven. Jag hann prova rätt många par skor innan en vän i målargruppen tipsade mig om butiken Linarve i Visby. Där finns både kläder och skor. Kläder i ren ull och skönt linne i snygga färger och modeller. Läckra skor, de flesta från ”Think! – wellformed shoes for natural walking” i veg nappa. Skinnfordrade och välgjorda, för hand enligt innehavaren. 

Jag såg ”mina” kängor på en gång och när jag provat och gått en sväng i butiken var det klart. De satt som en handske och var så himla sköna helt enkelt. Det blev köp!

Nu återstår att se om mina nya kängor ska hålla lika länge som mina gamla, dvs i 16 år. Om så är priset helt ok. De kostade nämligen 1 670 (ettusensexhundrasjuttio) kronor. Trots ett långt liv har jag aldrig köpt så dyra skor!