Juldagarna har passerat och sakta men säkert går livet in i de vanliga gängorna. Tomten kom i år också och julmaten stod på bordet som vanligt. Barnbarnen verkade glada och nöjda med sina paket. I år slog jag in paket till tjugofyra personer,  fjorton vuxna och tio barn. En del paket var ganska stora, men de flesta små. Och ingen fick köpepaket!

Lite bävade jag inför julen. Hur skulle jag klara av att ge julklappar utan att besöka en enda butik för inköp? Men efter en del tankar kom jag på vad var och en skulle få.

Flera fick föremål som jag sparat eller ärvt för att jag tyckte om dom, men med åren har det blivit många omtyckta saker och trångt i skåp och lådor. Min princip är att inte ge någon något som jag inte själv tycker om. Det händer att man får saker som man inte gillar – eller hur? De sakerna försöker jag göra mig av med så snart det går. På Gotland finns flera loppisar där man kan lämna in med gott samvete, tex Röda Korset.

I flera av mina julpaket fanns alltså saker jag själv gillar. Några fick böcker jag lånat på biblioteket (mitt ansvar att lämna igen!!). Ett barnbarn fick en jordglob från 50-talet. Ländernas namn stämmer ju inte men gossen som är fyra år frågade direkt var Kina ligger. Det finns iallafall kvar. 

Själv fick jag teckningar och böcker. Uppskattas! Se här Abbes härliga teckning på huset där han bor. Abbe är 7 år och valde att ge mig en teckning eftersom jag gillar konst! Jag blir rörd.

julklappstavlan-27-december

Min nya hållning om julklappar har inte bara minskat min miljöpåverkan utan också varit till nytta och glädje för min spargris. Jag har sluppit läsa önskelistor, stå i kassaköer och stressa med att pricka av inköpslistor. Skööönt!

Jag vill här passa på att tacka Anna-Stina för julgranen. Anna-Stina ringde och sa att -”eftersom du har köpstopp är du välkommen hem till mig och gallra fram en gran eller tall”. Så fint. Tack snälla!

Under juldagarna har många besökt min Köpstoppsblogg. Kanske är fler på gång och vill ha tips på hur man kommer igång med köpstopp. Kanske några är lite besvikna att pengarna är slut och att det är långt till nästa löning. Till er som är intresserade av köpstopp vill jag säga att det inte är roligt alla dagar, men att det inte är särskilt svårt. I nästa inlägg ska jag beskriva lite om hur jag kom igång och hur man undviker fällor som lurar på vägen. 

God fortsättning!