Jag inleder 2013 med frivilligt köpstopp. Här kommer jag skriva mer om hur jag gör och hur det går. Först motivet!

Varför köpstopp? Främst av följande sex skäl:

  1. hållbar livsstil
  2. ekonomi
  3. mer tid
  4. ordning och reda
  5. mindre stress
  6. lättare packning

Jag vill verkligen minska mitt uttag av jordens resurser och min påverkan av klimatet. En droppe i havet? Kanske det, men utan droppar blir det inget hav.

Ekonomi är att hushålla med resurser. Jag vill hushålla genom att spara för oförutsedda behov och för planerade behov som underhåll. Vi har tex beställt en insats till öppna spisen.  

Mer tid räknar jag med att få genom minskad konsumtion.

Med bättre koll på pengarna kommer mitt intresse att laga och vårda och sortera ut onödiga prylar skapa mer ordning och reda hemma och en lättare packning att bära.

Med köpstopp kommer jag förhoppningsvis känna mig mindre pressad att delta i olika aktiviteter.

Ett kinesiskt ordspråk säger att den som äger mer än 70 ting är ägd av tingen. I Sverige äger vi 20 000 saker per person i genomsnitt. Då räknar man alltså in alla nyfödda, åldringar på särskilt boende mfl som inte har så många saker. Ju större boyta desto mer ryms att förvara. Jag vill lätta på min packning! 

Hur jag ska klara av de här ambitionerna återstår att se. Följ gärna med på resan.

Om du vill veta när jag skrivit ett inlägg och hålla dig uppdaterad är det bara att trycka på den grå rutan Följ  längst ner till höger på sidan. Då får du automatiskt ett mail från WordPress varje gång jag skriver något.